De belangrijkste kenmerken van onze medewerkersonderzoeken

Voor echte groei als werkgever is het cruciaal om een betrouwbaar en relevant medewerkersonderzoek uit te voeren, zodat je met vertrouwen kunt inspelen op de resultaten. Hieronder lichten we de belangrijkste kenmerken van onze dienstverlening toe die hierbij een sleutelrol spelen.

1. Voorbereiding & begeleiding

Samen met onze klanten stellen we heldere doelstellingen op. Dit gaat vaak verder dan alleen een toename in ambassadeurs. Denk ook aan bijvoorbeeld inzage in ongewenste omgangsvormen, cultuurvraagstukken, etc. Op basis hiervan stellen we vervolgens een relevante en accurate planning voor het medewerkersonderzoek op.

We helpen met het aankondigen van het medewerkersonderzoek. Hiervoor bieden we verschillende voorbeelden en helpen we werkgevers om deze effectief te communiceren. Ook houden we de benodigde deadlines constant in de gaten.

Met iedere werkgever plannen we een uitgebreid resultatengesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de belangrijkste uitkomsten en suggesties. Hierdoor kan de werkgever het maximale uit de resultaten halen.

2. Vragenlijst

Het medewerkersonderzoek moet helder en eenvoudig zijn, zodat medewerkers gemakkelijk kunnen begrijpen wat van hen wordt verwacht. Te ingewikkelde of lange vragenlijsten kunnen namelijk verwarring veroorzaken.

De vragen hebben betrekking op aspecten van de werkplek die daadwerkelijk invloed hebben op de medewerkers. Hierdoor bieden we geen algemene vragenlijst, die niets zegt over de werkgever zelf, aan. Een vragenlijst die aansluit bij de medewerker en werkomgeving is essentieel, en wij helpen om dit te realiseren.

Geen ingewikkelde apps, wachtwoorden of andere drempels. Na het ontvangen van de uitnodiging kunnen medewerkers direct op ieder device het onderzoek invullen. Als werkgever volg je vervolgens via ons dashboard real-time de respons.

Medewerkers moeten zich veilig voelen om eerlijk te antwoorden. Op basis van het criterium en uitgebreide beveiligingsmaatregelen is ons onderzoek veilig & anoniem. Ook hierdoor behalen we een bovengemiddelde respons.

Bijna 200 onderbouwde vragen, die op basis van meer dan 20 onderwerpen concrete resultaten op kunnen leveren. Uiteraard bieden we hierbij uitgebreide begeleiding om tot de juiste selectie te komen. Belangrijkste is dat de kans op blinde vlekken hierdoor minimaal is.

3. Dashboardomgeving

Met een paar drukken op de knop zien werkgevers direct de belangrijkste actiepunten: Waar speelt het onderwerp? Wat wordt er aangedragen om tot verbetering te komen. Onze dashboardomgeving laat het in een handomdraai zien.

Geen lange rapporten maar alle belangrijke uitkomsten op één pagina beschikbaar. Dit noemen we ook wel onze factsheet. Deze bevat bijvoorbeeld de top-5 kwaliteiten en top-5 verbeterpunten. Hierdoor werk je aan punten die daadwerkelijk bijdragen aan de groei als werkgever.

Krijg inzicht in niet alleen het verbeterpotentieel maar ook de belangrijkste drijfveren voor het realiseren van een goede eNPS. Dit doen we door het toepassen van onze prioriteitenmatrix. Hierdoor weten werkgevers direct waar ze aan moeten werken.

Jaarlijks voeren we bij veel verschillende werkgevers medewerkersonderzoek uit. Dankzij de hoeveelheid data kunnen we specifieke benchmarks aanbieden. Sterker nog, je kan zelf de gewenste benchmark realtime samenstellen. Denk hierbij aan criteria als sector, organisatieomvang en eNPS indeling.

4. Actie & opvolging

Wij geloven er in dat medewerkers zelf de beste oplossingen aan kunnen dragen. Geen consultants of directeuren die top-down oplossingen opleggen. Vanuit het medewerkersonderzoek bieden we hierdoor concrete maar bovenal relevante handvatten om mee aan de slag te gaan.

Vrijwel iedere werkgever maakt gebruik van ons Groeitraject. Dit houdt in dat we binnen twee jaar na afronding van het onderzoek een herhaal-/effectmeting uitvoeren. Hiermee is direct inzichtelijk hoe de aantrekkingskracht als werkgever zich ontwikkelt.

We houden contact met onze klanten. Uiteraard kijken we naar onze eigen dienstverlening maar ook bewaken we de opvolging na het onderzoek. Hierdoor weten we zeker dat er niets blijft liggen en we daadwerkelijk impact maken.