Jaarlijks doen we steeds vaker medewerkersonderzoek, inmiddels hebben we hierdoor bij meer dan 400 werkgevers medewerkersonderzoek mogen doen. Hierdoor rapporteren we via ons interactieve dashboard niet alleen op de interne cijfers maar ook steeds meer op basis van (specifieke) benchmarkdata. Dit biedt interessante inzichten als het om het verbeterpotentieel en algehele eNPS gaat.

Alleen, hoe aantrekkelijk is jouw organisatie ten opzichte van andere werkgevers? Door het indelen van jouw organisatie op basis van de mate van ambassadeurschap maken we dit inzichtelijk. Deze indeling binnen de Groei Index wordt gemaakt op basis van de uiteindelijke eNPS, en bijbehorende onderliggende aspecten als werkomgeving, communicatie, ontwikkelmogelijkheden, werkdruk en erkenning.

Hieronder hebben we deze categorieën gedefinieerd:

Best Employer: Top 10% (goud)

Dit zijn werkgevers met (bijzonder) hoge tevredenheid binnen aspecten die bijdragen aan het realiseren van ambassadeurs. Zij doen er ook alles aan om actief naar medewerkers te luisteren, acteren waar nodig en weten hiermee het aantal criticasters (medewerkers die de organisatie afraden als werkgever) laag te houden.

Great Employer: Top 20% (zilver)

Vrijwel alle aspecten die belangrijk zijn voor medewerkers worden bij deze werkgevers positief beoordeeld. De stap naar Best Employer kan klein zijn wanneer deze werkgevers de “laatste puntjes op de i” weet te zetten.

Good Employer: Top 50% (brons)

Werkgevers die als Good Employer worden beoordeeld hebben vaak meerdere kwaliteiten die bijdragen aan een positieve score. Tegelijkertijd zien we vaak dat deze werkgevers tegelijkertijd minimaal één onderdeel heeft waar relatief veel verbeterpotentieel wordt ervaren.

Growing Employer: Top 100% (blauw)

Over het algemeen hebben deze werkgevers relatief veel verbeterpotentieel binnen de drijfveren die voor medewerkers cruciaal zijn om de organisatie aan te bevelen. Tegelijkertijd zijn dit ook werkgevers met relatief veel groeipotentieel.

Uiteindelijke indeling vindt over het gehele kalenderjaar plaats. Jaarlijks zal in het nieuwe jaar een publicatie met de beste werkgevers worden gedeeld waarbij de beste werkgevers worden uitgenodigd voor een landelijke bijeenkomst.

Publicaties & certificering Groei Index

Na publicatie zullen de werkgevers ook een keurmerk met bovenstaande classificering met bijbehorende certificering ontvangen. De eerste publicatie zal op 20 januari 2025 plaatsvinden. Houd onze LinkedIn pagina in de gaten om de Groei Index 2024 te zien. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van aantrekkelijk werkgeverschap.

Wil je meer weten over de Groei Index? Of ben je benieuwd of jouw organisatie misschien “Best Employer” is en bij de top 10% hoort? Neem contact met ons op.